Parenteel Van der Linden

Welkom op mijn genealogie site met de parenteel (stamboom) van de familie Van der Linden.

De vroegste vermelding betreft Adriaan Reijnen uit Grote Lindt (vlakbij Zwijndrecht), hij werd geboren omstreeks 1540. Via 's-Gravendeel kwam de familie uiteindelijk omstreeks 1750 terecht in Oud-Beijerland.


Toen in 1593 's-Gravendeel "nieuw land" was geworden vestigden zich daar gezinnen uit het "oude land", zoals De Geus en Van der Wulp uit Maasdam. Opvallend is dat veel namen hun herkomst vinden in de omgeving van Barendrecht, Grote Lindt, Ridderkerk, IJsselmonde en Zwijndrecht.

Volkstelling 1947

In de Nederlands Repertorium van Familienamen van het Meertens KNAW vind je een overzicht van het aantal malen dat naam Van der Linden tijdens de volkstelling van 1947 voorkwam. In totaal kwam men op 13.319 personen, verspreid over diverse van elkaar losstaande families. De naam kwam vooral voor in Zuid-Holland (3213, een fractie daarvan beslaat dus de door ons onderzochte familie) en Noord-Brabant (3025). Terwijl in de Noord-Oostelijke provincies, Zeeland en Limburg de familie vrijwel niet voorkwam. Onderstaand kaartje geeft een mooi overzicht.

Volkstelling van 1947.
Om redenen van privacy zijn van alle nog levende personen jonger dan 80 jaar de geboortedata verwijderd en zijn de voornamen als initialen weergegeven.